Pocherad rödtunga med dillglaserade morötter

35 min
4
Från Nyhetsmorgon

Strö lite ångade musslor över morötterna, det ger en god smak åt anrättningen.

15 november 2007
Visa mer
35 min
4

Du behöver

  • 8 st rödtungefiléer utan skinn (eller annan plattfisk)
  • 3 dl fiskfond
  • salt
  • peppar

Morötter:

  • 4 st morötter
  • 3 dl musselbuljong
  • 0,5 dl ångade musslor
  • 2 st dillknippen
  • 25 g kallt smör
  • 1 st schalottenlök

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Finhacka också dillen. Skölj, skala och skär morötterna i stora tärningar. Lägg morötterna i en gryta med lite av smöret. Låt dem fräsa några sekunder och häll sedan i musselbuljong.
  2. Låt koka tills hälften av vätskan kokat bort och vispa sedan i det kalla smöret. Salta och peppra. Lägg i musslorna, lök och finhackad dill och ställ åt sidan.
  3. Krydda fisken med salt och vitpeppar från kvarnen. Lägg fisken i en kastrull och häll i fiskfonden. Koka upp och låt sjuda i någon minut (pochera) tills fisken är färdig.
  4. Lägg fisken på tallrikar och häll morötterna över. Servera gärna färsk spenat och crème fraîche till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept