Ugnsbakade rödbetor med spenat och senap

4

Du behöver

  • Rödbetor:
  • 4 st jämnstora rödbetor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk god balsamicovinäger
  • 1 st vitlöksklyfta
  • lite färsk timjan
  • Dressing:
  • 1 msk dijonsenap
  • lite citronsaft
  • 2 st äggulor
  • 2 dl olja
  • salt
  • peppar
  • 100 g bladspenat
  • hyvlad parmesan
  • schalottenlök
  • dill

Gör så här

  1. Rödbetor:
  2. Skölj, skala och klyv rödbetorna.
  3. Lägg dem i en skål och tillsätt olja och vinäger. Salta och peppra. Vänd runt. Lägg rödbetorna på ett eldfast fat. Tryck sönder vitlöksklyftan och lägg även det på fatet. Strö även lite timjan över.
  4. Sätt in fatet i ugn på 160 grader i 35 min.
  5. Gör under tiden dressingen:
  6. Häll senap, citronsaft, äggula, salt och peppar i en skål. Vispa ordentligt tills det börjar bli lite segt och börja sedan hälla i oljan under ständig vispning.
  7. Servering:
  8. Fördela rödbetorna på 4 tallrikar.
  9. Lägg spenat i en skål och häll dressing över. Vänd runt och fördela även detta på tallrikarna.
  10. Avsluta med dill, lök och parmesan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept