Torskfilé på broccolibädd med tomat- och avocadosallad

Du behöver

  • 700 g torskfilé
  • 250 g broccoli
  • 2 avocado
  • 3 tomater
  • skalet och saften från 0.5 citron
  • 2-3 msk olivolja
  • 2 krm paprikapulver
  • salt och peppar
  • mjöl

Gör så här

  1. Gröp ur och hacka avocadon. Ha ner bitarna i en skål. Krydda med paprikapulver, salt och peppar. Dela tomaterna och ta bort kärnorna. Skär i tärningar. Häll över citronsaft och blanda runt.
  2. Ta en matsked olivoja i en kastrull med lite vatten i. Skär broccolin i små buketter. Sjud en kort stund. Ha över citronskalet från en halv väl tvättad citron. Salta och peppra.
  3. Ha i två matskedar olja i en stekpanna. Dela fisken i bitar. Vänd bitarna i mjöl. Stek ca 3 min på var sida på medelgod värme. Salta.
  4. Slå av vattnet från broccolin och lägg den i botten på ett fat. Fördela fisken ovanpå och garnera till sist med tomat- och avocadosalladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept