Stekt fisk med remoulade

4

Du behöver

  • 4 st hälleflundra
  • Lite smör till stekningen
  • 1 st morot
  • 1 st lök
  • 50 gram rotselleri
  • 1 st palsternacka
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl majonnäs
  • 2 matskedar hackad kapris
  • 10 st druvgurkor
  • 1 kvist hackad dill

Gör så här

  1. Tvätta och grovhacka rotfrukterna. Lägg dem i en gryta med lite olja och koka dem på låg värme så att de blir möra.
  2. Tillsätt gurkmejan och värm vidare några minuter.
  3. Kör rotfrukterna i en matberedare. Låt rotfrukterna stå svalt och placera dem sedan i en skål.
  4. Blanda i resten av ingredienserna och krydda med salt och peppar.
  5. Stek fisken helt på ena sidan i litet smör. Fördela fisken och placera remouladen bredvid.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept