Nordisk lax med svartrötter

4

Du behöver

  • 600 g lax
  • smör till stekning
  • 600 g svartrötter
  • 1 dl mjölk
  • 1 st schalottenlök
  • 0,5 liter vatten
  • 1 kvist persilja
  • 1 kvist dill
  • salt
  • peppar
  • 1 st citron, saften

Gör så här

  1. Dela laxen i fyra bitar och bind upp med snöre. Stek gyllnebrun på båda sidor i smör. Krydda med salt och peppar.
  2. Tvätta och skala svartrötterna och koka dem mjuka i mjölk och vatten. Slå av mjölkvattnet och ha i en klick smör, salt och peppar samt finhackade kryddörter.
  3. Fördela på fyra tallrikar, ta bort snöret från laxbitarna och lägg ovanpå.
  4. Chokladmoussen går dessvärre inte att laga till hemma, men
  5. Niklas och Nikolaj önskar en riktigt smaklig måltid!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept