Makrillmacka à la Christianshamn

4

Du behöver

  • 1 st makrill, rökt
  • 1 Paket bacon
  • 1 st baguette
  • 2 st tomater i skivor
  • valfri grönsallad, t ex ekblad

Makrillröra:

  • 2 msk crème fraiche
  • 1 st dillkvist
  • 1 st körvelkvist
  • 2 st schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk kapris
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar från kvarn

Salladsdressing:

  • 1 msk honung
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Rensa och filéa makrillen. Skär i små bitar.
  2. Stek baconskivorna knapriga.
  3. Blanda ihop alla ingredienserna till makrillröran och ha i makrillen. Blanda salladen med dressingen.
  4. Dela baguetten på längden och därefter i fyra under- och fyra överdelar (lock).
  5. Lägg på makrillröra, baconskivor, sallad och de skivade tomaterna. Lägg på ”locket”.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept