Laxsandwich

4

Du behöver

  • 4 skivor lantbröd
  • 200 g lax
  • Ljummen sallad:
  • 1 msk olivolja
  • 10 körsbärstomater
  • skalet från 0.5 citron
  • 1 rödlök
  • 1 dl balsamicovinäger
  • 3 sorters sallad
  • salt och peppar

Gurkröra:

  • 1 slanggurka
  • 3 msk räkost
  • 3 schalottenlökar
  • 1 knippa dill
  • saften från 0.5 citron
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Värm oljan till salladen i en kastrull. Dela körsbärstomaterna och skiva rödlöken. Blanda ner i kastrullen. Riv citronskalet och ha ner det också. Häll på balsamicovinägern och rör runt. Salta och peppra. Låt sakta sjuda tills allt tjocknat – ”karamelliserats”. Håll varmt så länge.
  2. Dela gurkan på längden och kärna ur med en tesked. Skiva till halvmånar och lägg i en bunke. Blanda ner räkosten. Finhacka dillen och rör i den tillsammans med citronsaft, lök, salt och peppar.
  3. Skiva laxen.
  4. Fördela gurkröran på brödskivorna.
  5. Lägg laxskivor ovanpå och blanda till sist ner salladen i den varma grytan och lägg den genast ovanpå laxen. Servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept