Kycklingröra på rostat bröd

4

Du behöver

  • 2 st morötter
  • 1 st gul lök
  • 200 g rotselleri
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 l hönsbuljong
  • 20 st pepparkorn
  • 2 st lagerblad
  • färsk timjan
  • hackad persilja
  • torrt bröd att grilla
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skölj, skala och skär ned grönsakerna i grova bitar.
  2. Lägg i en gryta tillsammans med hönsbuljong och vitlöksklyftor. Lägg i pepparkornen.
  3. Skär kycklingen i 8 bitar. Lägg alla kycklingbitar och lagerblad i grytan.
  4. Sätt grytan på spisen och koka upp.
  5. Låt det sjuda i ung 1 1/2 timme eller tills allt är mört. Tag gärna upp grönsakerna innan de är helt sönderkokta.
  6. När det hela är färdigt, tag upp kycklingbitarna. Rensa kycklingen från skinn och ben.
  7. Lägg köttet i en skål.
  8. Skär ned grönsakerna i mindre bitar och lägg i skålen.
  9. Salta och peppra och tillsätt lite av hönsbuljongen och fettet från grytan.
  10. Mosa med en ballongvisp och vänd runt.
  11. Strö över lite persilja och timjan.
  12. Servera på rostad bröd med rå spenat.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept