Hälleflundra med blomkålscouscous och hollandaisesås

4

Du behöver

  • 1 st hälleflundra (ca 2 kilo)
  • 1 st blomkålshuvud
  • 150 g smör
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl kallt smör
  • 5 st äggulor
  • 1 kvist bladpersilja
  • 1 kvist dragon
  • 2 msk citronsaft
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Filéa hälleflundran. Smörj en ugnsfast form. Lägg på fiskfiléerna och klicka över smör. Baka fisken i ca 8-10 minuter.
  3. Bryt blomkålen i små buketter. Mixa tills den blivit grynig (som couscous). Koka i 1-2 minuter. Slå av vattnet och klappa ur överblivet vatten i en handduk.
  4. Blanda till såsen i en kastrull: Crème fraiche, smör (ca 100 g), äggulor, salt, peppar och citronsaft. Koka på svag värme i ca 6 minuter. Vispa kraftigt hela tiden.
  5. Tillsätt hackad bladpersilja och dragon mot slutet.
  6. Servera blomkål och fisk på tallrikar och ringla till sist över såsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept