Grillad oxfilé med fetaostsallad

4

Du behöver

  • 4 tjocka skivor oxfilé
  • Sallad:
  • 200 g fetaost
  • gröna bönor
  • limesaft
  • finhackad persilja
  • pinjenötter
  • salt
  • peppar
  • 1 frisésalladshuvud
  • 1 färsk gurka
  • 4 vitlöksklyftor
  • salt
  • olivolja

Gör så här

  1. Putsa oxfilén fri från senor, men behåll det mesta av fettet. Salta. Lägg på grillen. Grilla efter smak.
  2. Koka bönorna i saltat vatten, och kyl dem. Ha i de kalla kokta bönorna i en form. Smula över fetaosten. Strimla rödlök och lägg i formen. Salta och peppra och häll över lite olivolja. Blanda väl. Häll över limesaften, finhackad persilja och ha på pinjenötterna. Blanda väl igen.
  3. Plocka frisésalladen och skiva och kärna ur gurkan. Krossa vitlöksklyftorna och salta ovanpå. Lägg alltsammans i en skål. Skeda över lite olivolja.
  4. Servera oxfilén med bön- och fetaostsalladen, frisésalladsblandningen och hackad körvel.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept