Grillad kyckling med pimontesallad och fänkålssallad

4

Du behöver

  • 1 st kyckling, stor
  • 1 dl ostronsås
  • timjankvistar
  • 1 st purjolök
  • 2 st tomater
  • 1 st citron, saften
  • 1 tsk tryffelolja
  • 2 msk olivolja
  • bladpersilja
  • 1 st fänkål
  • 2 st gröna äpplen
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med att stycka kycklingen. Pensla delarna med ostronsåsen. Grilla bröst, lår och vingar. Låren ska användas till pimontesalladen. Tänk på att alla delarna ska vara genomstekta.
  2. Pimontesallad:
  3. Strimla purjolöken i långa strimlor, och lägg den i en skål. Tillsätt tryffelolja, olivolja och persiljeblad. Ta bort kärnorna ur tomaterna. Plocka kycklinglåren och ha ner i salladen. Blanda noga.
  4. Fänkålssallad:
  5. Dela fänkålen på längden. Ta bort roten. Strimla fänkålen fint. Klyfta äpplena. Ta bort kärnhuset och hyvla klyftorna fint på mandolin. Ha på olivolja, salt och peppar och pressa över citronsaft. Dekorera med fänkålsdillen.
  6. Severa resten av kycklingen med timjankvistar, pimontesallad och fänkålssallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept