Gös med sparris- och vårlöksragu

4

Du behöver

  • 1 st stor gös, eller 2 mindre
  • 1 knippa grön sparris
  • 1 knippa vårlök
  • 1 st zucchini
  • 2 msk jordnötsolja
  • 1 knippa bladpersilja
  • 3 msk smör
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 msk fransk senap
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Behåll skinnet på gösen, men skrapa bort fjällen. Filéa. Salta och peppra filéerna. Lägg ner i stekpanna med skinnsidan neråt. Tryck ner fisken med t ex en tallrik. Observera att fisken inte ska vändas! Den ska stekas klar på skinnsidan.
  2. Ta bort de hårda ändarna på sparrisarna. Dela resten i mindre bitar. Skrubba zucchinin och dela även den i mindre bitar. Skiva vårlöken (men ta bort den gröna blasten) och schalottenlöken. Stek grönsakerna i oljan, salta och peppra. Ha i smör i pannan och blanda med grönsakerna. Tillsätt vispgrädde och senap. Salta och peppra. Avsluta med att ha i strimlad bladpersijla.
  3. Servera ragun tillsammans med fisken.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept