Blandade färska bönor med keso och glaserat fläsk

4

Du behöver

  • Bönor:
  • 0,5 kg blandade färska bönor
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 dl avrunnen keso (eller annan färskost)
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 st schalottenlök, skuren i ringar
  • bladpersilja
  • Fläsk:
  • 400 g rökt fläsk
  • 2,5 dl balsamicovinäger

Gör så här

  1. Bönor:
  2. Knipsa av bönorna i bägge ändar.
  3. Blanchera dem i några sekunder och skölj sedan i iskallt vatten.
  4. Lägg bönorna i en skål. Tillsätt keso, olja, vitlök, salt och peppar. Vänd runt och smaka av. Strö över persilja och lök.
  5. Fläsk:
  6. Skär det rökta fläsket i stora tärningar och lägg det i en panna.
  7. Fräs på några min så att det blir gyllene. Häll bort fettet.
  8. Tillsätt vinäger. Låt koka tills vinägern får en sirapsliknande konsistens och sätter sig på fläsket som en glace.
  9. Lägg ned fläsket hos bönorna och vänd om.
  10. Servera salladen i en skål med bröd och öl till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept