Ankbröst med rödkål

2

Du behöver

  • 1 ankbröst
  • 2 apelsiner
  • 0,5 rödkålshuvud
  • 3 msk honung
  • 1 dl körsbärsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 kardemummakärnor
  • 3 stjärnanis
  • persilja

Gör så här

  1. Skär skåror i rutmönster på ankbröstet. Stek i medelvarm panna. Slå av fettet och spara.
  2. Vänd. Dela rödkålen och strimla den. Skala och filéa apelsinerna (allt vitt
  3. Ska bort). Skär i klyftor. Stek rödkålen i ankfettet. Salta och peppra. Tillsätt
  4. Honungen. Häll på körsbärsvinet. Låt karamelliseras. Ha i kardemummakärnor och
  5. Stjärnanis. Hacka persilja och strö över rödkålen. Skiva upp ankbröstet.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept