Honungsmarinerad vårkyckling med ramslöksolja

Honungsmarinerad vårkyckling med ramslöksolja
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Niklas Ekstedt 2018
Niklas Ekstedt 2018

Honungsmarinerad vårkyckling med ramslöksolja

15 ingredienser

35 min

Honungsmarinerad vårkyckling med ramslöksolja och glacerade rotsaker. Fräsch och festlig kycklingrätt som får sällskap av glaserade rotfrukter.

Ingredienser

portioner
  • 2 vårkycklingar
  • 1 msk honung
  • 1 kvist timjan, hackad
  • salt
  • vitpeppar, från kvarn
  • 100 g ramslök (eller 2 knippor gräslök)
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 schalottenlök, skivad
  • 4 jordärtskockor
  • 5 mandelpotatisar
  • 4 salladslökar
  • 1 msk honung
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Bena ur kycklingarna. Marinera bitarna i honung, salt och peppar. Låt gärna ligga och dra under några timmar i kylen.
  2. Mixa ramslöken med vatten, olja och schalottenlök. Salta och peppra.
  3. Skala jordärtskockorna och potatisen och skär i centimeterstora bitar. Stek mjuka i medelvarm panna. Skiva vårlöken, och blanda ner den i pannan mot slutet. Häll över honungen och blanda runt. Salta och peppra.
  4. Genomstek kycklingbitarna i lite olja.
  5. Servera kycklingen med de glacerade rotsakerna. Ringla ramslöksoljan över.