Honungsmarinerad vårkyckling med ramslöksolja

35 min
2
Honungsmarinerad vårkyckling med ramslöksolja
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

Honungsmarinerad vårkyckling med ramslöksolja och glacerade rotsaker. Fräsch och festlig kycklingrätt som får sällskap av glaserade rotfrukter.

26 augusti 2010
Visa mer
35 min
2

Du behöver

  • 2 vårkycklingar
  • 1 msk honung
  • 1 kvist timjan, hackad
  • salt
  • vitpappar från kvarn
  • 1 hg ramslök, eller 2 knippor gräslök
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 schalottenlök, skivad
  • 4 jordärtskockor
  • 5 mandelpotatisar
  • 4 vårlökar
  • 1 msk honung
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Bena ur kycklingarna. Marinera bitarna i honung, salt och peppar. Låt gärna ligga och dra under några timmar i kylen.
  2. Mixa ramslöken med vatten, olja och schalottenlök. Salta och peppra.
  3. Skala jordärtskockorna och potatisen och skär i centimeterstora bitar. Stek mjuka i medelvarm panna. Skiva vårlöken, och blanda ner den i pannan mot slutet. Häll över honungen och blanda runt. Salta och peppra.
  4. Genomstek kycklingbitarna i lite olja.
  5. Servera kycklingen med de glacerade rotsakerna. Ringla ramslöksoljan över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept