Sallad "Nicoise"

Niklas Ekstedt 6 oktober 2010
Sallad "Nicoise"
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Nyhetsmorgon
Fransk mat

Vad en äkta Salade "Nicoise" ska innehålla tvista de lärde om. Det är hur som helst en enkel och snabb sallad som är riktigt smakrik. Här är en klassisk version.

6 oktober 2010
Visa mer
10 min
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 400 g tonfisk
  • 12 st kokta färskpotatisar
  • 2 st ägg, kokta
  • 4 st sardeller (går också bra med ansjovis)
  • 4 msk oliver
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st lollo rosso- eller frisésallad
  • 8 st körsbärstomater
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Skölj tomaterna och halvera. Skala och halvera äggen. Lägg upp ingredienserna på ett stort fat och ringla över olivolja. Servera!
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Nyhetsmorgon

Det här är var nog det lyxigaste jag visste när jag var liten. Men då med lövbiff. Mina föräldrar äter det här än idag men jag fick nog. Jag bytte ut lövbiffen mot en frasig pankopanerad aubergine istället. Jag brukar aldrig vattna ur auberginen för det tar extra tid, men hinner du så går det utmärkt att göra det. Det går lika bra att panera zucchini! Såsen är min mammas recept. En snabb bea. Så sjukt god. Hinner du inte göra såsen, eller vill du helt enkelt inte, går det utmärkt med köpebea. /Siri
  • 45 m
Visa alla recept från Nyhetsmorgon