Joppes räksallad

25 min
4
25 min
4

Du behöver

  • 400 g oskalade räkor (skalas)
  • 3 st hjärtsallad (baby gem)
  • 100 g färska chaminjoner
  • 1 st dansk krispsalat
  • 1 ask fältsallad
  • 3 st kvisttomater
  • 1 st svartrot
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 knippe dill
  • 1 st ägg
  • 1 dl citronjuice
  • 1 dl rapsolja
  • 4 dl matolja
  • 5 dl fritösolja

Gör så här

  1. Plocka och skölj salladen. Skiva champinjoner tunt. Plocka dillen.
  2. Skär ut tomatkärnorna till dekoration och spara resten till dressing.
  3. Skala svartroten och skiva den tunt. Lägg skivorna på papper och låt dem torka.
  4. Mixa slätt och tillsätt sedan oljan försiktigt. Smaka av med rapsolja och citron.
  5. Hetta upp fritösolja och fritera svartrotsskivorna. Salta. Lägg dem på papper och låt dem rinna av.
  6. Dressing: Lägg ner tomatkött och äggula i en blender/mixer.
  7. Tillsätt vitlök och citronsaft, salta och peppra.
  8. Varva sallad, grönsaker, skalade räkor och svartrot på 4 tallrikar eller ett stort serveringsfat.
  9. Ringla över dressing och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept