Libapizza

Libapizza
Foto: Heléne Pe

Det här är ett lika snabbt som enkelt sätt att göra pizza på, till förrätt eller som mellanmål eller som en lätt lunchrätt med sallad till. Libabröd är ett libanesiskt, mjukt tunnbröd som finns i välsorterade butiker. Vill du lyxa till pizzan lite så kan du lägga på lite skaldjur – kanske hummer eller havskräftor.

20 januari 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st libabröd
  • 4 msk passerade tomater
  • 8 skivor rökt skinka
  • 1 st mozzarellaost
  • 1 st gul lök
  • 4 st körsbärstomater
  • Några kvistar färsk oregano
  • riven parmesanost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg libabröden på två plåtar med bakplåtspapper
  3. Bred ut de passerade tomaterna på bröden.
  4. Hacka skinkan och mozzarellan och fördela på bröden.
  5. Skiva löken och tomaterna och lägg dem på bröden.
  6. Lägg på oreganokvistarna och toppa med parmesan.
  7. Sätt in i ugnen i 5 minuter tills osten fått fin färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept