Tång- och glödbakade pilgrimsmusslor och blåmusslor

Du behöver

  • 2 st färska pilgrimsmusslor i skal
  • 6 st blåmusslor
  • 1 st ostron
  • 1 st gurka
  • 30 st rostade hasselnötter
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • 2 msk hackad färsk rucola
  • Olivolja
  • 2 dl grädde
  • salt
  • Blåstång

Gör så här

  1. Börja med att öppna pilgrimsmusslan och plocka ur romsäcken och muskeln.
  2. Varmrök seden romsäckarna i ca 10 minuter och kyl ner dom, när dom kallnat helt lägg dom i en kannmixer och mixa slätt till sätt grädden och mixa ytterligare en kort stund, smaka av med salt.
  3. Skala gurkan och skiva långa remsor. kärnhuset och spillbitar grillas länge tills de får färg mixa detta med ca 4msk olivolja och smaka upp med salt vid servering värms gurkremsorna med josen.
  4. Öppna ostronet och lägg det tillsammans med örter, 3msk av gurkjosen och nötter i en mortel och krossa ihop de till en pesto
  5. Koka upp vatten och lägg i musslorna så de öppnar sig lyft ur och kyl ner.
  6. Vid servering lägg blåstång på glöden och lägg sedan pilgrimsmusslorna på tången och tillaga dom ca 1 minut på varje sida.
  7. Lägg slutligen på musslorna så de blir varma.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept