Tomatskum med parmaskinka

4

Du behöver

  • 600 g plommontomater
  • 2,5 blad gelatin
  • salt
  • socker
  • peppar

Gör så här

  1. Mixa tomater, salt, socker och peppar i en drinkblender. Häll sedan mixen i en safthandduk (eller liknande). Samla upp vattnet som kommer från silen. Det skall bli till en klar vätska, dvs det så kallade tomatvattnet. Blötlägg sedan gelatinbladen i kallt vatten. Smält därefter ner gelatinbladen i 100 g av tomatvattnet. Obs! Det skall inte koka, utan bara värmas försiktigt. Resterande del av tomatvattnet (ca 200 g) läggs i frysen och tas ut när det har en temperatur av + 1 grad. Häll i det kalla tomatvattnet i gelatinblandningen. Smaksätt med salt och peppar. Häll sedan allt i en lagom stor form. Lägg plastfilm över och ställ i kylskåpet. Låt stå ca 1 timme. Ta sedan ut och servera med tex parmaskinka
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept