Tomat- och currysoppa

4

Du behöver

  • 0,5 kg kvisttomater
  • 250 g osaltat smör
  • 3 msk curry
  • 0,5 msk socker
  • 2 x 0.5 msk salt
  • 0,5 msk gurkmeja (sätter färg på soppan)
  • 3 msk citronsaft
  • chorizokorv
  • 0,5 dl lättmjölk

Gör så här

  1. Skär ner tomaterna och mixa dem i en blender tillsammans med socker och 1/2 msk salt. Sila sedan genom silduk så att ni får en klar vätska. Detta ”tomatvatten” är grunden till soppan.
  2. Mixa 150 g av smöret med curry, salt, socker och gurkmeja.
  3. Koka upp tomatvattnet och smaksätt med currysmör och vanligt smör. Soppan kräver relativt mycket smör för att komma upp i bra smak. Smaksätt så att brytningen tomat/curry blir angenäm för gommen, salta och peppra.
  4. Mixa soppan. Värm mjölken och citronsaften. Smaksätt till slut soppan med lättmjölken och citronsaften.
  5. Skiva chorizon, stek den och blanda i bitarna i den varma soppan.
  6. Servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept