Stekt rödspätta med bakade tomater, sparrissallad och ört-creme fraiche

4

Du behöver

  • 4 rödspättor
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 knippa körvel
  • 1 knippa bladpersilja
  • 1 knippa vit sparris
  • salt
  • svartpeppar

Sås:

  • 1 dl crème fraiche
  • 1 hackad tomat
  • 1 knippa dill
  • bladpersilja
  • saften från 0.5 citron
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Hacka örterna. Blanda ihop resten av ingredienserna med crème fraichen. Håll kallt.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Klyfta tomaterna och strö på persilja. Värm i ugnen i ca 6-7 minuter. Persiljan ska vara torr och hård.
  3. Skala sparrisen. Hyvla den därefter fint och strimla den därefter. Skiva rödlöken och skär körveln grovt. Blanda ihop med olivolja i en skål.
  4. Filéa rödspättorna. Stek i smör tills de fått fin färg. Salta och peppra.
  5. Servera rödspättan med örtsåsen, de bakade tomaterna och sparrissalladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept