Stekt hjort med jordärtskockor och rödbetor

4

Du behöver

  • 600 g hjortfilé
  • salt och peppar
  • smör att steka i
  • 250 g skalade jordärtskockor
  • 0,5 finhackad schalottenlök
  • 3 plockade timjankvistar
  • 1 smörklick
  • 3 skalade rödbetor
  • 1 schalottenlök, i skivor
  • 50 g blåmögelost
  • 0,5 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad

Gör så här

  1. Koka jordärtskockorna mjuka i vatten. Slå av vattnet. Krydda med salt och peppar och ha i lök, timjan och smör. Håll varmt.
  2. Riv rödbetorna fint. Vänd i salt och peppar, ost, olja och vitlök.
  3. Smält smör i en panna. Krydda köttet med salt och peppar. Stek gyllenbrunt runtom. Dela i 4 stora biffar. Låt dra 5-6 min.
  4. Skiva upp och fördela på fyra tallrikar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept