Sparrismoln med äppelsallad och quinoagryn

6

Du behöver

Sparrismoln:

  • 2 liter tomatvatten (mixa tomater och låt hänga i en silduk tills den klara vätskan silats igenom)
  • 2 schalottenlökar
  • 20 st Skal och ändar av sparrisar
  • 2 gelatinblad
  • Garnityr:
  • 6 sparrisar
  • 1 stort äpple
  • 0,5 dl blandade örter
  • 2 msk friterade quinoagryn
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk äppelvinäger
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Börja med sparrismolnet genom att koka en sparrisbuljong på tomatvatten, skivade schalottenlökar samt skal och ändar av sparris
  2. Låt stå och dra vida sidan av spisen i 20 minuter. Sila och koka ner till hälften.
  3. Kyl ner 2 dl av buljongen till 2 grader. Blötlägg gelatinet och smält samman med resterande buljong. Vispa det fluffigt med handvisp.
  4. Montera försiktigt ner den kalla buljongen i en fin stråle så att det bildas en smet, som liknar vispad äggvita.
  5. Häll upp i en form klädd i plastfilm och låt den stå i kylen i ungefär 3 timmat.
  6. Skala och hyvla den råa sparrisen och äpplet i tunna skivor och vänt ihop till en sallad med örter , olja och äppelvinäger. Dekorera molnet med salladen på toppen och strö till sist över de friterade quinoagrynen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept