Sillflundror med annorlunda fyllning

4

Du behöver

  • 1 kg sillfiléer
  • 1 dl gula russin
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 1 dl finhackad schalottenlök
  • 0,5 matskedar fransk senap
  • 1 dl vetemjöl
  • 50 g smör
  • 3 matskedar olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 spetskålhuvud
  • smör
  • skalet från 0.5 citron

Gör så här

  1. Börja med att sätta på ugnen till spetskålen: 200 grader.
  2. Hacka schalottenlökarna, aprikoserna och russinen. Blanda ihop i en skål och tillsätt senap. Salta och peppra sillfiléerna. Lägg röran mellan filéerna. Vänd dem i vetemjöl. Stek gyllenbruna i stekpanna på medelvärme i hälften smör och hälften olja. Ös med stekskyn lite då och då. Vänd sillfiléerna efter 4-5 minuter. Stek klart andra sidan och fortsätt ösa ibland.
  3. Ta bort de största bladen från spetskålen. Dela resten i klyftor. Smörj en plåt. Lägg i spetskålklyftorna. Salta och peppra och riv över citronskal, bara det gula. Ha på plockade dillkvistar och några smörklickar och värm i ugnen cirka 6-7 minuter. Pressa över lite citronsaft mot slutet.
  4. Pressa lite citronsaft över sillfiléerna. Servera med spetskålen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept