Rostade rotfrukter med kycklinglår och olivolja

4

Du behöver

  • 4 kycklinglår
  • 1 palsternacka
  • 2 morötter
  • 1 selleri
  • 1 kålrot
  • 1 knippe timjan
  • 3 msk soja
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk mirin (sött risvin), finns i asiatiska butiker
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk honung
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Stycka ut låren från kycklingen och marinera dem i sojan, mirin, honung, lite risvinäger, salt och peppar.
  2. Skala sedan rotfrukterna och skiva upp dem. Blanda med olivolja och färska örter och rosta dem på 220 grader i ugnen.
  3. Ge kycklingen färg i en stekpanna och baka sedan klart den i ugnen i ca 20 min beroende på storleken på låren.
  4. Till såsen: blanda i en varm gryta soja med honung, mirin, salt och peppar. Låt reducera till sirapkonsistens.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept