Rödspätta med matig höstsallad och brynt smöremulsion

4

Du behöver

  • 600 g rödspätta
  • 2 ägg
  • 250 g broccoli
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 200 g karljohansvamp
  • 200 g champinjoner
  • 2 zucchini, gul och grön
  • 1 dl vetemjöl
  • olivolja
  • citronsaft
  • 300 g smör
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Stycka ut fisken i filéer och vänd sedan fisken i mjöl.
  2. Skär upp grönsakerna i mindre bitar och koka sedan i 2 min.
  3. Bryn smör till såsen i en panna, inte för mycket för då får man en bränd smak.
  4. Koka äggen i max 2 min (löskokta).
  5. Mixa sedan långsamt de löskokta äggen i en kannmixer, och slå på det brynta smöret.
  6. Avsluta med olivolja och citronsaft, salt och peppar.
  7. Stek därefter svampen i smör.
  8. Stek fisken klart i pannan med hälften olivolja och hälften smör. Blanda sedan den stekta svampen med resten av grönsakerna och servera med smöremulsionen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept