Pannacotta med björnbär

4

Du behöver

  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk råsocker
  • kärnor från en vaniljstång
  • 1,5 gelatinblad
  • 300 g björnbär
  • 12 torkade aprikoser
  • 3 apelsiner
  • 3 msk socker
  • kärnor från 0.5 vaniljstång
  • 60 g skållade mandlar
  • 2 kvistar plockad mynta

Gör så här

  1. Koka ihop mjölk, grädde, socker och vaniljkärnor i ca 15 min. Det ska reduceras ner till ca 2 1/2 dl. Ta av kastrullen från värmen. Blöt upp gelatinbladen och blanda i dem. Fördela smeten i 4 glas och ställt kallt i ett par timmar eller över natten.
  2. Koka ihop saften från apelsinerna, socker, vaniljkärnor och aprikoser. Dela björnbär och mandlar och ha ner i en skål. Häll det varma spadet över.
  3. Fördela alltsammans över pannacottan och strö över myntablad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept