Nässelsoppa med rökt lax på äggbrylé

Du behöver

  • 250 g kallrökt lax
  • 2 msk mynta
  • några rädisor till garnering
  • Nässelsoppa:
  • 5 dl hackade nässlor
  • 5 dl hackad spenat
  • 1 tsk kycklingfond
  • 2,5 dl grädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 gul hackad lök
  • peppar

Äggbrylé:

  • 3 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 6 ägg
  • salt och peppar
  • plastfilm

Gör så här

  1. Äggbrylé:
  2. Sätt ugnen på 120 grader. Blanda mjölk och grädde. Låt koka upp och skumma av. Vispa ner äggen. Salta och peppra. Häll upp äggblandningen i serveringsskålar. Täck med plastfilm. Låt stå i ugnen i ca 20-30 min eller tills blandningen stannat.
  3. Nässelsoppa:
  4. Svetta löken i en kastrull. Häll i mjölk och grädde. Blanda i kycklingfonden, nässlor och spenat. Mixa.
  5. Skär ner laxen i fina tärningar. Blanda med myntan. Fördela på serveringsassietter. Lägg på äggbrylén och garnera med mynta och rädisor. Servera med soppan.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept