Lättrökt hälleflundra med blomkåls couscous och citronsabayone

4

Du behöver

  • 4 st hälleflundrebitar à 80 g, sockersaltade
  • 1 knippe örter
  • 0,5 st rökt salt
  • 1 huvud blomkål
  • 1,5 dl vitt vin (fruktigt, gärna med inblandning av Marsala)
  • 2 msk osaltat smör
  • 2 st äggulor
  • 2 msk citronsaft
  • 1 knippe gräslök (finskuren)
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Rök fisken på 50 grader i ugnen med färska örter 10-15 min.
  2. Plocka topparna på blomkålen och kör dem i matberedare tills det blir ett fint granulat. Blanchera, kyl av snabbt och krama ur all vätska så det blir så torrt som möjligt.
  3. Vid servering; smaksätt couscousen med salt och peppar samt olivolja och några droppar citronsaft.
  4. Tag äggulorna och tillsätt citronvatten samt vinet. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Vispa smeten i varmt vattenbad tills den blir fluffig och lätt. Montera till sist ner det rumstempererade smöret med gräslöken.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept