Lamminnanlår med majrovor och olivsås

Du behöver

  • 600 g lamminnanlår
  • olivolja till stekning
  • 1 vitlök
  • 4 majrovor
  • 3 knippor rosmarin
  • 2 dl rödvin
  • 1 dl balsamicovinäger
  • 2 dl svarta urkärnade oliver
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 schalottenlökar
  • 1 nypa socker
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Gnid in köttet med vitlöken. Ha lite olja i en stekpanna och bryn köttet. Salta och peppra. Sätt in stekpannan med lammköttet i ugnen på 170 grader i cirka 30 min.
  2. Skala och klyfta majrovorna. Blanda ner majrovorna i stekpannan i ugnen, ha också på några rosmarinkvistar.
  3. Hacka oliverna, vitlöken, schalottenlöken, resten av rosmarinen och lägg ner i kastrull. Häll på balsamvinägern och låt koka ihop. Ha i rödvinet och sockret.
  4. När lammet och rovorna är klara: Ta bort rosmarinkvistarna ur stekpannan, skiva upp lammet, och lägg upp serveringsfat. Ringla över såsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept