Fänkålssoppa med laxtartar

4

Du behöver

Soppan:

  • 4 st fänkålsstånd
  • 1 bit rotselleri
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk pastis
  • saften från knappt 1 citron
  • salt
  • vitpeppar från kvarn
  • 0,5 finstrimlad fänkål, rå till serveringen

Laxtartar:

  • 300 g laxfilé
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk olivolja
  • skalet från en halv citron
  • salt
  • svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Börja med soppan. Skär fänkålen och sellerin i grova bitar. Koka i saltat vatten under lock i ca 20 minuter.
  2. Gör under tiden laxtartaren:
  3. Skär laxen i tärningar. Lägg ner bitarna i en skål. Blanda i resten av ingredienserna.
  4. När fänkål och selleri kokat i 20 minuter är det dags att slå av vattnet. Mixa grönsakerna i en mixer tills det blir en puréliknande konsistens. Lägg purén i en kastrull. Späd med mjölk, pastis och cistronsaft. Värm på nytt och tillsätt ev. lite mera mjölk om soppan behöver få lite tunnare konsistens. Krydda med vitpeppar och salt. Garnera soppan med den strimlade råa fänkålen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept