Chokladdelice med ananassorbet

Du behöver

Botten till chokladdelice:

  • 100 g cornflakes
  • 50 g mjölkchoklad
  • 75 gr hasselnötter, rostade söndermixade

Chokladfondant:

  • 1 liter mjölk
  • 1 liter grädde
  • 150 gram 62 procentig mörk (så klart) choklad
  • 250 gram smör
  • 200 gram strösocker

Cocospanacotta:

  • 8 dl cocosgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 120 g socker
  • 4 st gelatinblad

Ananassorbet:

  • 1 kg ananas (burk)
  • 700 g ananas, färsk, ”extra sweet”
  • 150 g socker
  • 4 msk citronsaft

Gör så här

  1. Botten till chokladdelice:
  2. Krossa cornflaksen och blanda med rostade mixade hasselnötter. Smält
  3. Chokladen och blanda.
  4. Tryck ut hasselnötsbotten i en form, fyll upp till hälften med
  5. Chokladfondant och resterande hälft fylles upp med cocospanacotta.
  6. Chokladfondant:
  7. Blanda alla ingredienser och koka upp på spisen i en stor fin gryta. Låt
  8. Den sedan stå och småkoka på treans värmeinduktion i c:a en timme och
  9. Trettiofem minuter tills den får en god krämig konsistens. Häll upp i
  10. Låda och kyl ett dygn. Sedan är det bara att skeda upp den!
  11. Cocospanacotta:
  12. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  13. Koka upp cocosgrädde, mjölk och socker.
  14. Smält gelatinbladen försiktigt och blanda snabbt med mjölkkoket.
  15. Ananassorbet:
  16. Puréa konserverad och färsk ananas i blender, koka upp med socker och
  17. Smaka av med citronsaften. Fryses bäst i glassmaskin/pacojet, men kan
  18. Även frysas i vanlig frys, se dock till att röra med jämna mellanrum så
  19. Att sorbeten inte blir stenhård.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept