Ankleverpulver med äpplestrutar och äpplechutney

4

Du behöver

Chutney/Strut:

  • 4 st äpplen
  • 1 dl sockerlag
  • 0,5 st citron, juicen
  • 1 dl vitt vin

Pulvret:

  • 1 st schalottenlök finhackad
  • 200 g anklever, färsk
  • 0,5 dl konjak

Gör så här

  1. Dag 1:
  2. Dela anklevern i 4 delar: värm den sedan på låg värme i en kastrull tills en mjuk smörkonsistens bildas.
  3. Salta, peppra och smaksätt med konjak.
  4. Placera anklevern i en plastbox i frysen.
  5. Dag 2:
  6. Sätt ugnen på 110 c.
  7. Skiva 2 av äpplena lövtunt. Doppa i sockerlag. Baka i ugnen på bakplåtspapper. Rulla dem till strutar. Placera de färdiga strutarna på en torr plats.
  8. Kärna ur och skala de andra två äpplena. Tärna dem i små kuber. Koka kuberna på låg värme i 30 minuter till en chutney.
  9. Riv sedan den frusna anklevern på ett rivjärn. Lägg äpplechutney i strutarna och toppa med den rivna anklevern.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept