Pepparkakscheesecake med philadelphiaost och svartvinbärsgelé

Pepparkakscheesecake med philadelphiaost och svartvinbärsgelé
Foto: TV4

Pepparkakscheesecake med philadelphiaost och svartvinbärsgelé

Av: Niklas ”RG” Gustafsson

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

En härlig cheesekake med philadelphiaost och svartvinbärsgelé. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Ingredienser

portioner

Botten

  • 100 g margarin
  • 200 g pepparkaka

Fyllning:

  • 1 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 400 g färskost
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk citron, pressad

Topping:

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker

Garnering:

  • 1,5 dl svartvinbärsgelé

Gör så här

  1. Smält smöret och smula sönder pepparkakorna.
  2. Blanda det smälta smöret och pepparkakorna och tryck ut i en ugnsform.
  3. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och häll smeten i formen.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter (200 grader) Låt kallna.
  5. Blanda och bred på toppingen. Ställ att kallna i kyl i 15 minuter eller tills toppingen har stelnat.
  6. Smält svartvinbärsgelén och bred på.