Pasta med grön sparris

Pasta med grön sparris
Foto: Heléne Pe

Sparris är en riktig favorit! Det kan tyckas lite väl lyxigt att blanda ner den ljuvliga primören i en pasta, men strunta i det. Det är ju så gott! En krämig mascarponesås till gör att sparrisen smakar ännu godare. Till det här receptet är citronen viktig, eftersom den balanserar den feta smaken i mascarponeosten.

19 mars 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st gröna sparrisar
  • 2 st små schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • vitt vin
  • 1 paket mascarponeost, ca 200g
  • salt och peppar
  • saft från 1 citron
  • Valfri pasta till 4 personer
  • Skal från 1 ekologisk citron
  • persilja

Gör så här

  1. Skala och skiva sparrisen i 2 cm breda bitar.
  2. Skala och skiva scharlottenlöken i 1 cm tjocka skivor.
  3. Stek löken i lite smör i en kastrull, men låt den inte få för mycket färg.
  4. Lägg i sparrisen och låt lök och sparris svettas ihop i några minuter.
  5. Slå på vin så det täcker och låt det koka försiktigt i ca 5 minuter. Avsluta med att tillsätta mascarponeost, salt, peppar och citronsaft.
  6. Koka pastan enligt förpackningen, häll ner den i sparrissåsen och rör samman alltihop.
  7. Borsta citronerna i varmt vatten, riv skalet och strö över pastan och toppa med lite hackad persilja som dekoration.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept