Grön ärtsoppa med pepparrot och bacon

Grön ärtsoppa med pepparrot och bacon
Foto: Heléne Pe

Ärter måste vara den absolut bästa råvaran att frysa in – frysta ärtor smakar lika bra som färska. Den här soppan är underbar, särskilt med kombinationen pepparrot och bacon.

24 januari 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g frysta ärtor
  • 1,5 dl vitt vin
  • 0,5 dl grädde
  • 1 st schalottenlök
  • salt och peppar
  • 4 skivor bacon
  • 1 bit pepparrot
  • gräddfil

Gör så här

  1. Fyll en kastrull med vatten och koka ärterna.
  2. Reducera vinet i en annan kastrull tillsammans med grädden tills hälften återstår.
  3. Hacka löken.
  4. Mixa ärterna till en slät puré, tillsätt vatten om de inte mixas ordentligt.
  5. Häll över ärterna i grädd- och vinreduktionen, tillsätt löken och koka upp allt.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Om du vill ha soppan lite extra skummig innan du serverar den så tillsätt lite lättmjölk och skumma upp med en stavmixer
  8. Hacka bacon i småbitar och fräs ordentligt knaprigt
  9. Riv pepparroten
  10. Servera soppan med baconhacket, gräddfil och riven pepparrot.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept