Stekt ris med chili och jätteräkor

Från Nyhetsmorgon

I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av stora tropiska räkor orsakar. Läs mer här »

15 november 2007
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 dl kokt ris
  • 16 jätteräkor
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 8 vårlökar
  • 1 knippa koriander
  • 0,5 chilifrukt
  • 1 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt
  • peppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Skala räkorna. Skala chilifrukten och ta bort kärnorna, hacka fint. Skala och hacka vitlöken och löken. Mosa vitlökshacket och salta. Fräs vitlöken, löken och chilin i olivolja i en kastrull.
  2. Klyfta paprikorna och ta ur kärnhusen. Skiva fint.
  3. Tillsätt räkorna och låt dem bli varma. Blanda i riset och tillsätt resterande grönsaker. Rör hela tiden så att inte riset bränns.
  4. Salta och peppra och strö till sist i hackad koriander.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept