Chocolate goes nuts

Chocolate goes nuts
Foto: TV4

Valnötsbrownie på hallonspegel serverad med vispad grädde och chokladsegel

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


23 maj 2012

Du behöver

Brownie

  • 150 g smör
  • 1 dl kakao
  • 100 g mörk choklad
  • 3 st ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 dl hackade valnötter samt några hela till servering
  • 50 g mörk choklad, smält

Chokladsegel

  • 50 g mörk choklad

Hallonspegel

  • 200 g hallon
  • 1 msk socker
  • 1 msk vatten

Gör så här

  1. Brownie
    Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smält smöret och rör ner kakao och choklad, låt svalna.
  3. Blanda mjöl och bakpulver.
  4. Vispa ägg och socker lite slarvigt, blanda i mjölblandningen, valnötterna och rör till sist ner  chokladsmeten.
  5. Häll blandningen i en smörad form.
  6. Grädda i 20 minuter, servera brownien med en hel valnöt nertryckt i en klick smält choklad.
  7. Chokladsegel
    Smält 50 gram mörk choklad över vattenbad.
  8. Stänk ut hälften med en gaffel på bakplåtspapper, låt svalna i kylskåp.
  9. Hallonspegel
    Koka upp alla ingredienser.
  10. Mosa hallonen med en visp.
  11. Sila bort kärnorna och häll upp en skål, ställ kallt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept