Crème Ninon

Crème Ninon
Foto: TV4

Grön ärtsoppa, serverad med hembakat fröknäcke och en touch av pepparrot.

Vintips från Miki
Charles de Fère Brut Jean-Louise, nr 7425, 59 kr
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


28 maj 2012
Visa mer
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 700 g gröna ärtor, frysta
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 1 st citron, saft

Rosa pepparrotskräm

  • 6 msk crème fraiche
  • riven pepparrot
  • 2 tsk rödbetsspad

Fröknäcke

  • 2 dl majsmjöl
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 0,25 dl linfrön
  • 0,25 dl rapsolja
  • 1,25 dl kokande vatten

Färskost med pepparrot

  • 5 msk färskost
  • riven pepparrot

Gör så här

  1. Grön ärtsoppa
    Hacka löken och vitlöken, fräs snabbt i olja.
  2. Tillsätt ärtorna och rör om.
  3. Häll på buljongen, koka upp och låt koka i några minuter.
  4. Mixa ärtorna och krydda med salt, peppar och citron.
  5. Rosa pepparrotskräm
    Riv färsk pepparrot fint, blanda med crème fraiche och rödbetsspad.
  6. Fröknäcke
    Sätt ugnen på 150 grader.
  7. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  8. Häll över kokande vatten, rör om och bred ut över en plåt. Grädda i en timme.
  9. Färskost med pepparrot
    Rör osten och krydda med pepparrot, servera till fröknäcket.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksmaskiner från kända varumärken

Köksmaskiner från kända varumärken Se fler

Fler goda recept