Crème Ninon

Crème Ninon
Foto: TV4

Crème Ninon

Av: Niki - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

Grön ärtsoppa, serverad med hembakat fröknäcke och en touch av pepparrot.

Vintips från Miki
Charles de Fère Brut Jean-Louise, nr 7425, 59 kr
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

  • 700 g frysta ärtor
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 1 citron, saft

Rosa pepparrotskräm

  • 6 msk crème fraîche
  • färsk pepparrot, riven
  • 2 tsk rödbetsspad

Fröknäcke

  • 2 dl majsmjöl
  • 0,5 dl solroskärnor
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 0,25 dl linfrön
  • 0,25 dl rapsolja
  • 1,25 dl vatten, kokande

Färskost med pepparrot

  • 5 msk färskost
  • färsk pepparrot, riven

Gör så här

Grön ärtsoppa

  1. Hacka löken och vitlöken, fräs snabbt i olja.
  2. Tillsätt ärtorna och rör om.
  3. Häll på buljongen, koka upp och låt koka i några minuter.
  4. Mixa ärtorna och krydda med salt, peppar och citron.

Rosa pepparrotskräm

  1. Riv färsk pepparrot fint, blanda med crème fraiche och rödbetsspad.

Fröknäcke

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  3. Häll över kokande vatten, rör om och bred ut över en plåt. Grädda i en timme.

Färskost med pepparrot

  1. Rör osten och krydda med pepparrot, servera till fröknäcket.