Nihan´s vegetariska Ali-nazik

35 min
4
Nihan´s vegetariska Ali-nazik
Foto: TV4

Spännande vegetarisk rätt hämtad från den turkiska matkulturen.

Dryckestips
Stoneleigh, Marlborough, Reisling, New Zealand

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

29 november 2010
Visa mer
35 min
4

Du behöver

  • 4 st turkisk grön- och rödpaprika, urkärnad (grillas)
  • 2 st tomater (grillas)

Aubergine i vitlöksyoghurt

  • 4 st auberginer, små (grillas)
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk salt
  • Peppar, efter smak

Chili- och paprikadoppade pide bröd

  • 1 st turkisk Pide bröd (grillas)
  • 2 tsk chili peppar
  • 2 tsk paprikakrydda
  • 1 dl rapsolja

Gör så här

  1. Kärna ur paprikorna.
  2. Grilla alla grönsakerna tills de blir mjuka.
  3. Lägg de färdig grillade grönsakerna i en skål med kallt vatten för att lättare kunna skala dem.
  4. Hacka auberginen och blanda i den och vitlöken i yoghurten.
  5. Salta och peppra.
  6. Hacka paprikorna var för sig.
  7. Lägg på en stekpanna på grillen och fräs rapsoljan med chilin och paprikapulvret.
  8. Bryt pide brödet i bitar för att sedan doppa i chili/paprika såsen innan en snabb grillning.
  9. Lägg på grillade brödet på talriken sedan aubergin yoghurtsåsen, paprikorna och sist men inte minst häll på chili/paprika såsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept