Mascarponeglass med fruktspett

1h 40 min
4
Mascarponeglass med fruktspett
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

En krämig mascarponeglass med jordgubbs- och ananasspett.

Dryckestips
Nivole, Michele chiarlo

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

29 november 2010
Visa mer
1h 40 min
4

Du behöver

Glass

  • 3 st ägg
  • 4 dl vispgrädde
  • 200 g mascarpone
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 kapsyl rom
  • 0,5 st citron, skalet
  • 1 påse pistagenötter, grovhackade

Fruktspett

  • 2 st små meloner, delade på mitten (grillas)
  • 2 pkt jordgubbar (grillas)
  • 1 st ananas, delad i små bitar för spett (grillas)
  • 2 msk strösocker

Garnering

  • 1 påse pistagenötter, krossade

Gör så här

  1. Glass
    Vispa 3 äggulor (spara äggvitorna) med mascarpone, rom och strösocker.
  2. Vispa grädden.
  3. Rör ner vispgrädden försiktigt i mascarponesmeten.
  4. Vispa 3 äggvitor till ett hårt skum.
  5. Rör försiktigt ner det vita skummet i resten av smeten.
  6. Häll i grovhackade pistagenötter rör om.
  7. Häll upp smeten i folieformar och frys i minst 3 timmar innan servering.
  8. Fruktspett
    Skölj jordgubbarna och skär bort skaftet.
  9. Skär ananasen i små bitar för att sedan trå på pinnar tillsammans med hela jordgubbar .
  10. Doppa fruktspetten i socker innan grillning.
  11. Grilla på melon halvorna.
  12. Gröp ur lite av köttet och lägg i glassen.
  13. Servera fruktspetten på melonen.
  14. Strö krossade pistagenötter över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept