Záatarkyckling med fattoush

Du behöver

  • Kyckling:
  • 1,25 dl olivolja
  • 1 st gödkyckling, styckad i 8 delar
  • 2 msk zátar
  • havssalt

Fattoush:

  • 2 pitabröd
  • 3 salladslökar, ituskurna och skivade
  • 1 st gurka. skalad och hackad
  • 2 tomater, hackade
  • 1 knippe bladpersilja, hackad
  • 1 knippe mynta, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 6 matskedar 6-8 msk olivolja, jungfruolja
  • 1 citron - bara saften
  • havssalt
  • 0,5 tsk sumak

Gör så här

  1. Kycklingen:
  2. Häll olja i en ugnssäker form. Lägg i kycklingbitarna och vänd dem i oljan. Strö på záatar och gnid in det i kycklingbitarna. Låt köttet ligga och dra sig i marinaden ett par timmar. Kontrollera att kycklingbitarna har skinnsidan uppåt och ställ in dem i ugnen. Låt kycklingen stå i ugnen på 220 grader i 45 minuter.
  3. Fattoush:
  4. Dela pitabröden i fyra tunna halvor och lägg dem på en plåt. Rosta dem i ugnen i cirka fem minuter så att de blir knapriga. Ta ut dem och låt dem svalna. Blanda grönsakerna i en skål och rör ner vitlöken, persiljan och myntan. Klipp pitabröden i små bitar över salladen. Blanda salladen och häll på oljan och citronsaften. Salta om det behövs. Strö på sumaken och servera salladen med kycklingen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept