Roquamole

Roquamole
Foto: Lis Parsons
Från Efter tio

Roquefort kommer inte från Mexiko, men den går så bra ihop med avokado att jag inte kan motstå det, och inte du heller, hoppas jag. Även om jag har kallat den här otroliga dippen för roquamole, tror jag att den blir bättre om man använder en inte fullt lika berömd bleu. Saint Agur i det där kilformade paketet är den grönmögelost jag brukar ha i kylen för att ständigt vara beredd att göra den här röran. Receptet räcker till 4-6 portioner.

13 oktober 2008
Visa mer

Du behöver

  • 125 g roquefortost eller Saint Agur
  • 0,5 dl gräddfil
  • 2 st mogna avokador
  • 35 g inlagd grön jalapeño-chili
  • 2 st salladslökar, tunt skivade
  • 0,25 tsk paprikapulver
  • 1 paket blåa majstortillachips (ev)

Gör så här

  1. Blanda osten med gräddfilen i en skål.
  2. Mosa ner avokadorna. Om de är riktigt mogna räcker det att mosa med en gaffel.
  3. Grovhacka chilin och rör ner den i ostblandningen tillsammans med den skivade salladslöken.
  4. Ställ skålen mitt på ett serveringsfat, pudra på paprikapulver och lägg upp chipsen runt skålen. Hugg in.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept