Tomat- och rissoppa - den utarbetade mammans mellanmål

En opretentiös ris- och tomatsoppa till barnen (och till mig själv också ibland, när jag försöker kompensera för mitt vanliga frosseri).

12 augusti 2008
Visa mer
2

Du behöver

  • 1 burk färdig tomatsås (400 g)
  • 2 dl vatten
  • 1 dl basmatiris (eller vanligt långkornigt ris)
  • parmesanost (nyriven)

Gör så här

  1. Späd ut en burk god färdig tomatsås (finns med olika kryddningar på hyllan för pasta och pastasåser) med vatten.
  2. Koka upp och häll i riset. Koka i 20 – 25 minuter (Nigellas ris behövde bara koka i 10 minuter, men läs på rispaketet för säkerhets skull).
  3. För barnen är det bäst med en tjock soppa, men du kan späda ut den med kokande vatten om du vill ha den tunnare.
  4. Riv gärna färsk parmesanost över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept