Krispiga lammkotletter

20 min
4
20 min
4

Du behöver

  • 10 st lammkotletter med ben
  • 175 g brödsmulor av vitt bröd
  • 2 msk riven parmesan
  • 2 st ägg
  • salt
  • peppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Klipp bort den tjocka fettranden från kotletterna men se till att de håller sin form, annars kan de gå sönder under friteringen.
  2. Möra kotletterna med hjälp av handen eller exempelvis en brödkavel (lägg kotletterna mellan två lager plastfolie så blir det inte så kladdigt).
  3. Förbered friteringen genom att blanda brödsmulor och parmesan i en form. Vispa upp äggen med salt och peppar i en djup tallrik. Häll olivoljan i en kastrull (fyll ungefär 1 centimeter från botten).
  4. Hetta upp oljan.
  5. Doppa kotletterna, först i äggblandningen och sen i brödsmulorna. Se till att hela kotletten är täckt.
  6. Lägg dem i den heta oljan och fritera cirka 3 minuter på varje sida. De ska vara gyllenbruna på utsidan och rosa inuti.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept