Cheesecake med körsbär

Cheesecake med körsbär
Foto: Lis Parsons
Från Efter tio

Den här inkorrekta ogräddade ostkakan, som fanns på många dessertbord under 70-talet, har besegrat mig totalt. Den är lätt, den smakar mycket och den är hänförande god. Att den dessutom är lättlagad gör bara det hela ännu bättre.

Receptet är beräknat för 6–8 portioner.

13 oktober 2008
Visa mer

Du behöver

  • 125 g digestivekex
  • 75 g mjukt smör
  • 300 g cream cheese
  • 0,75 dl florsocker (60 g)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk citronsaft
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 burk inlagda körsbär

Gör så här

  1. Kör kexen i matberedaren tills de är smuliga, lägg i smöret och kör tills det blandats.
  2. Pressa ut blandningen i en 20 cm stor springform, pressa upp lite efter sidorna så att det bildas en kant.
  3. Vispa samman cream cheese, florsocker, vaniljsocker och citronsaft tills det är slätt.
  4. Vispa grädden lätt och vänd sedan ner den i cream cheese-smeten.
  5. Häll upp smeten i formen och släta ut den med en gummiskrapa. Ställ kakan i kylskåpet i 3 timmar eller över natten.
  6. När kakan ska serveras tar du ut den ur formen och garnerar med körsbären.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept