Tagliatelle med kyckling

4

Du behöver

  • 1 st stor kyckling (1 0.5 kg räcker till 4 personer)
  • 2 msk olivolja
  • salt, peppar
  • 2 kvistar rosmarin, fint hackad
  • 50 g sultanrussin, blötlagda 30 min i varmt vatten (eller vanliga russin)
  • 100 g pinjenötter, lätt rostade
  • 500 g tagliatelle

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Gnid in kycklingen med olja, salta och peppra. Lägg den med bröstet ner i en ugnsform och stek i 1 – 1 ½ timme. Skär ett snitt i den tjockaste delen av låret för att se om kycklingen är färdig; köttsaften ska vara klar och ofärgad, absolut inte röd.
  2. Sätt på pastavattnet när kycklingen nästan är klar.
  3. Ta ut kycklingen och häll över skyn i en kastrull. Lägg i finhackad rosmarin, russin och pinjenötterna. Låt den börja sjuda samtidigt som du kokar pastan enligt anvisningarna på paketet.
  4. Lossa kycklingköttet från benen och skär det i bitar med det knapriga skinnet kvar (eller riv sönder det med händerna om du står ut med hettan). Lägg benen att rinna av en stund i en varm serveringsskål.
  5. Häll av pastan i ett durkslag och häll upp den i skålen (nu utan ben, men med lite god sky i botten).
  6. Häll på skyn ur såskastrullen och lägg kycklingbitarna överst.
  7. Lite hackad bladpersilja är gott på. Ingen ost!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept