Tagliata med rosmarin- och vitlökspotatis

8

Du behöver

Tagliatan:

  • 4 cm nötkött från rumpsteken
  • 1 st vitlöksklyfta, krossad
  • 1 st lök, gul, delad i två halvor
  • 100 ml olivolja
  • 1 stänk rödvinsvinäger
  • några pepparkorn, grovkrossade

Potatisen:

  • 1,2-1,6 kg potatis
  • olivolja smaksatt med vitlök
  • några kvistar rosmarin, färsk

Gör så här

  1. Tagliatan:
  2. Lägg köttet i en fryspåse tillsammans med olja, vitlök, lök, vinäger och några krossade pepparkorn. Knyt ihop påsen och lägg i kylen 2-3 timmar. Om du har bråttom kan det räcka med en halvtimme.
  3. Låt steken bli rumstempererad innan du steker den i en grillpanna, fem minuter per sida. (Eller grilla den i het ugn i 15 minuter.)
  4. Låt steken vila 10 minuter innan du skivar den tunt tvärsöver.
  5. Potatisen:
  6. Tvätta potatisen, men skala den inte. Skär i centimeterstora tärningar. Lägg dem i en stor fryspåse och skaka ihop dem med vitlöksoljan. Häll över i en ugnsfast form. Strö över lite repad rosmarin och ugnsbaka i ungefär en timme vid 200 grader.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept